1. Nebevi Ahlâk Sempozyumu Âl-i Beyt


İstanbul'da "1. Nebevi Ahlak Sempozyumu" gerçekleştirildi

 

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) tarafından "1. Nebevi Ahlak Sempozyumu Al-i Beyt Platformu Kuruluş Toplantısı" gerçekleştirildi.

 

 

 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbni Sina Oditoryumunda gerçekleştirilen sempozyuma; Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Uluslararası Ehl-i Beyt Araştırma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Cesim Zeydanlı, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Dünya Seyyidler ve Şerifler Derneği Genel Başkanı Seyyid Hüseyin Zerraki, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi Öğretim Üyesi Mehmet Emin Koç, Munzur Üniversitesi Daire Başkanı ve Rektör Danışmanı Zeki Yıldız katıldı.

 

 

Hafız Abdullah Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve katılımcıların protokol konuşmalarıyla devam eden sempozyumda, peygamber efendimizin örnek ahlakı ve Gazze'de mücahitlerin ortaya koyduğu örneklik üzerinde duruldu.

 

 

Seyyid Abdurrahman Araz'ın yaptığı dua ile son bulan sempozyumun amacı ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Nebevi ahlak sempozyumu yapılmasındaki bazı ehlibeyt vakıfları, dernekleri bize bunu bir üniversite çatısı altında, özellikle Ankara’daki Zeydanlı Ehl-i Beyt Vakfı bu konuda bize 'Hazreti Peygamberin ailesiyle ilgili bir çalışma, bir toplantı yapsak' diye talepte bulundu. Daha önce bir toplantı planlamıştık. Sonrasında bunu sadece bir anma toplantısı değil aynı zamanda insanlara bir şey katan toplantı olsun diye düşündük. Adını da 'Nebevi Ahlak Sempozyumları' tarzında bir başlangıç ile yaptık. İlkinde bir platform oluşturmak gibi bir proje başlattık." dedi.

 

"Gazze'deki 2 milyon Müslüman, dünyadaki 2 milyar Müslümandan daha çok İslam'a hizmet etti"

İnsanlarda şu an bir ahlakı kriz yaşandığını, ahlakın nasıl olması gerektiğinin en güzel örneğinin Gazze'de yaşandığını kaydeden Tarhan, "Gazze'deki 2 milyon Müslüman, dünyadaki 2 milyar Müslümandan daha çok İslam'a hizmet etti. Onun sebebi ise peygamber ahlakını bütün saflığı, içtenliği ile her şeye rağmen teröre bulaşmamalarıyla ve Allah'a gönülden teslimiyetleriyle bunu gösterdiler. İnsanlığın böyle bir durumda böyle şeyler ihtiyacı var. Ahlak çıkar için kullanılmaz. Ahlak doğru olduğu için yaşanır nebevi ahlakın özü de burada. Biz bir üniversite olarak bunu bilimsel metodoloji içerinde ele alıp ve bunu insanlara ulaşabilirliği ile ilgili bir çalışma yapmak istedik. Hareket noktamız bu oldu. Tamamen böyle bir motivasyon ile hareket ettik. İnşallah karşılık bulur diye umuyoruz." şeklinde konuştu.