Imam Bonjol Padang Devlet İslam üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hj. Martin Kustati, 17 Kasım 2023 Cuma günü yanında bir heyetle RİNAP’ı ziyaret etti. Heyetinde Usuluddin ve Dini Çalışmalar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Zulfis, Öğrenci İşlerinden sorumlu Rektör yardımcısı ve İstanbul’da öğrenim gören Endonezyalı öğrenciler vardı. Heyet her Cuma günü öğleden sonra RİNAP seminer salonunda yapılan Tefsirde Yeni Yaklaşımlar sohbetine iştirak etti. Ardından üniversitesini tanıttı ve Risale-i Nur ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi ile alakalı kendi üniversitesinde yapılan çalışmaları anlattı.
Endonezya Batı Sumatra’da Padang şehrinde yer alan Imam Bonjol Padang Devlet İslam üniversitesinde 7 fakülte ve 17 bin öğrenci bulunmaktadır. Üniversite Kütüphanesinde Said Nursi Köşesi açılmış. Burada Arapça, İngilizce ve Endonezce dillerinde Risale-i Nur eserleri mevcut olup burada düzenli olarak akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla Risale-i Nur okumaları ve sohbetleri yapılmaktadır. Prof.Dr.Kustati kendi Üniversitesi ile Üsküdar Üniversitesi ve RİNAP arasında bir antlaşma yapmak istediklerini ve ortak ilmi faaliyetler düzenlemek istediklerini ifade etti. RİNAP Başkanı Prof.Dr.Niyazi Beki ve hazır olan RİNAP Yönetim Kurul üyeleri de RİNAP’ın maksadı ve ilmi faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.